DRU Yoga | Meditatie

“Dat wat aandacht krijgt groeit.”

Wat is DRU Yoga?

DRU yoga is een dynamische, vrolijke en ontspannen yoga, die zich kenmerkt door zachte vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het naast een sierlijke ook een krachtige manier is om stress te verminderen. DRU yoga is goed voor lichaam en geest, het verjongt je ziel, bevordert je innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een mondige positieve levenshouding. Alle bewegingen in DRU yoga vinden hun oorsprong in de wervelkolom. Een flexibele en gezonde wervelkolom bevordert je algehele gezondheid. DRU momenten, momenten van stilte, vormen een belangrijk onderdeel van het bewegingsritme. DRU yoga is een zeer toegankelijke vorm van yoga.

DRU yoga vindt zijn oorsprong in India en heeft als basis dat vreugde en enthousiasme onmisbare elementen zijn om veranderingen in jezelf te realiseren. DRU yoga omvat klassieke yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren, (mudra’s) positieve affirmaties, heldere visualisaties en krachtige reeksen (Energy Block Release) van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden. Elke DRU yoga les wordt afgesloten met een diepe ontspanning (relaxatie).

Waarom DRU Yoga?

Dru Yoga is een krachtig middel om fysieke energie en vitaliteit te vergroten; je krijgt meer energie, je uithoudingsvermogen kan verbeteren en je lichaamsbewustzijn kan toenemen. In een Dru yoga les worden vele spieren gebruikt, ook de lachspieren. Dru yoga kan helpen op een positieve manier in het leven te staan; je gemoedsstemming kan erdoor verbeteren, je kan je emotioneel evenwichtiger gaan voelen, negatieve gedachtes kan je kwijtraken en je zelfvertrouwen kan toenemen.

 • Alle gewrichten worden “zacht” en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en ook kan zo subtiele energie vrij stromen.
 • Energy Block Release reeksen zijn eenvoudig uit te voeren, het zijn vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energieblokkades zowel fysiek als emotioneel en mentaal los te laten.
 • In Dru yoga komen alle bewegingen vanuit de rug; een gezonde rug bevordert een gezond lichaam. De spinal wave (golvende beweging van de wervelkolom) en de draaiing van de wervelkolom zijn basisbewegingen die bijdragen aan de gezonde rug.
 • In Dru yoga is altijd aandacht voor: ‘core stability’, kernstabiliteit van de centrale houdingsspieren.
 • Met Dru yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam (de Chakra’s) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.

Voor wie is DRU Yoga?

Dru Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht conditie, leeftijd, gewicht, geslacht, ervaring, lengte.
Bij DRU Yoga gaat het niet om presteren, maar om binnen je eigen mogelijkheden je lichaam te bewegen.

Wilt u:

 • Ontspannen in beweging komen?
 • Bewust worden van uw lichaam?
 • Soepele gewrichten en spieren?
 • Een goede lichaamshouding?
 • Meer geestelijke en lichamelijke stabiliteit?
 • Meer zelfvertrouwen?
 • Meer levensvreugde en creativiteit?
 • Meer rust?

 

Dan is DRU Yoga voor u geschikt!

N.B. DRU Yoga op maat is ook mogelijk.

Mocht u liever individueel Yoga les volgen, passend bij uw specifieke vraag of klacht, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe ziet een DRU Yoga les eruit?

 • Activering van het lichaam (warming up)
 • Energy Block Release (opheffen van energie blokkades)
 • Asana’s (klassieke yoga houdingen)
 • Pranayama (ademhalingstechnieken)
 • Concentratie en meditatie oefeningen
 • Diepe ontspanning (spierspanning wordt losgelaten, lichaam en geest komen tot rust, het lichaam wordt opgeladen met nieuwe energie)

Dit alles in een sfeer van vriendelijkheid en rust.
Een DRU Yoga les duurt 1,5 uur.
U volgt de les in een groep van maximaal 10 personen.

N.B. Op dit moment geef ik enkel gecombineerde lessen; waar zowel DRU Yoga als Dru Meditatie aan bod komen. De ervaring heeft mij laten zien dat Yoga en Meditatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wat betekent DRU?

Het begrip DRU houdt verband met de poolster. Als je s ’nachts naar de sterrenhemel kijkt, lijken alle sterren door de rotatie van de aarde in een baan om de poolster heen te draaien. De poolster zelf beweegt niet en lijkt het punt van stilte te zijn in het universum, waar alles omheen draait. De betekenis van DRU houdt ook verband met een beroemd verhaal uit India over een jonge prins Dhruvam genaamd die, nadat hij is verstoten door zijn vader, het bos intrekt om te mediteren. Zijn meditatie is zo diep en intens dat hij zijn lichaam en geest tot een rustpunt weet te brengen. Zelfs zijn ademhaling stopt en daarmee valt er een stilte over de aarde. Ook wij kunnen lichaam, geest en ziel in balans brengen tot dat centrum van stilte. Binnen de yoga en meditatie zijn we altijd op zoek naar dat rustpunt. We noemen die punten: DRU punten. Soms oefenen ze invloed uit op ons lichaam, onze emoties en ons denken en bevinden we ons in een volledige en allesomvattende stilte.