Margot Thoene

"Dat wat aandacht krijgt, groeit."

“Dat wat aandacht krijgt, groeit.”

In 1982 behaalde ik mijn diploma aan De Katholieke Academie Lichamelijke Opvoeding in Tilburg.

De jaren daarna werkte ik in Utrecht, op een Technische School voor Mode en Kleding; eerst als docent lichamelijke opvoeding, later ook als decaan en als gespecialiseerd student begeleider.

Ik ben al ruim 30 jaar getrouwd met Paul van der Lugt. Samen hebben wij twee kinderen, beiden zijn door ons op zeer jonge leeftijd geadopteerd.

Lopende de jaren heb ik steeds aandacht besteed aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling, om na mijn baan als docent lichamelijke opvoeding, en na de jaren thuis met de kinderen op enig moment een andere invulling aan mijn werkbare leven te geven. Dru Yoga | Dru Meditatie kwamen op mijn pad, en ook kinderyoga! Tijdens de lessen die ik geef vandaag de dag, doe ik ook steeds een beroep op alle kennis, werk- en levenservaring, die ik tot nu toe heb opgedaan. Door les te geven, te werken met lichaam en geest, hoop ik een bijdrage te leveren aan het welzijn, het welbevinden van eenieder die de lessen volgt. Het belangrijkste is dat degene die de les volgt er plezier aan beleeft, in een veilige omgeving aandacht besteden aan ademhaling, concentratie, rust, stilte, spanning en ontspanning, innerlijke stabiliteit en een positieve levenshouding.

 

Samen met Paul geef ik vorm aan Centrum De Zicht, ons Centrum, Paul als Therapeut Toegepaste Kinesiologie, ik als Yoga/Meditatie docent.

Ik ben reuze tevreden en enthousiast met mijn werk op dit moment; Dru Yoga en Dru Meditatie heeft mij weer een gezonde rug gebracht, heeft mij ook bij mijn innerlijke stilte gebracht, heeft mij geleerd te voelen en te accepteren wat er is, en te leven vanuit mijn hart, mild te zijn en niet te oordelen. Dit zijn ook mijn drijfveren geworden, en ook de ander te laten genieten, te laten ervaren en voelen wat DRU is en wat DRU met je doet.