Paul van der Lugt

Als je een mens behandelt alsof hij al is wat hij zou moeten zijn, zal hij worden wat hij zou moeten en kunnen zijn.
- Goethe

Als je een mens behandelt alsof hij al is wat hij zou moeten zijn, zal hij worden wat hij zou moeten en kunnen zijn.

Door de jaren heen is deze uitspraak van Goethe een soort ‘lijfspreuk’ geworden van waaruit ik mijn werk doe.

In 1981 behaalde ik mijn diploma fysiotherapie. Na het behalen van mijn diploma ben ik parttime gaan werken in een particuliere praktijk en daarnaast heb ik in die periode 3 jaar gestudeerd aan de Interfaculteit in Amsterdam (bewegingswetenschappen). In 1984 startte ik een eenmanspraktijk fysiotherapie in Berkel-Enschot. In de loop der jaren is de fysiotherapiepraktijk uitgegroeid en verbreed tot Therapeutisch Centrum De Zicht, een praktijk met 4 medewerkers.

Ik ben al ruim 30 jaar getrouwd met Margot Thoene. Samen hebben wij 2 kinderen, beiden zijn door ons op zeer jonge leeftijd geadopteerd.

 

Inzicht in de oorzaak van de klacht is de eerste stap op weg naar genezing.

Door mijn jarenlange praktijkervaring als therapeut en de opleidingen die ik gevolgd heb, maar ook door de ontwikkelingen in mijn persoonlijk leven, ben ik steeds meer gaan inzien dat alles wat je tegenkomt in je leven, je relatie, je werk, je ziekte, je geluk, je verdriet, je angst of je teleurstelling een opstap kan zijn naar groei, ontwikkeling en bezieling (transformatie). Ieder mens heeft zijn eigen problematiek en heeft daarom een geheel eigen specifieke aanpak nodig.

Het fascineert mij elke keer weer dat ik met behulp van de spiertesten uit de Toegepaste Kinesiologie, eenvoudig en snel op mechanisch-, chemisch-, energetisch- of emotioneel niveau een blokkade kan constateren en vervolgens kan helpen opheffen; de energie gaat weer stromen, het genezingsproces wordt in beweging gezet.

Als je een mens behandelt alsof hij al is wat hij zou moeten zijn, zal hij worden wat hij zou moeten en kunnen zijn.
- Goethe